maandag 24 mei 2010

Karneval? Festival!

Dag beste bloglezers!

Het (lange) weekend zit er alweer op! Wat gaat de tijd toch snel! Maar het was een héél geslaagd weekend! Zoals ik eerder al zei, was het dit weekend Karneval der Kulturen. Een supergroot stratenfeest. Een beetje te vergelijken met de Gentse feesten, maar dan veel veel groter! Eigenlijk is het een massaal groot intercultureel volksfeest. Er waren standen en specialiteiten uit alle uithoeken van de wereld! (Ook Belgische wafels en Belgische bieren!)

Op vrijdag zijn we gaan grillen in Tiergarten, niet ver van de Brandenburger Tor. Daarna zijn we naar het stratenfeest geweest. Er stonden superveel kraampjes met eten, drinken, kledij, juwelen,... Je kent dat wel. Er was ook superveel volk! (Vorig jaar trok het Karneval meer dan een miljoen mensen!)

De zaterdag en zondag zijn we opnieuw naar het Karneval geweest. Zondag was er ook de fameuze "stoet". Het is een kruising tussen een stoet met wagens, dansers,... van over de hele wereld! Het was ook een beetje zoals een parade, met muziekwagens met DJ's die live muziek brengen. Veel meer kan ik er niet over zeggen, maar ik toon het met een aantal foto's. Alle foto's zijn te vinden op mijn webalbum.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten